Over Michael

Een beeld van mij als persoon

Ik ben in 1968 geboren in Nijmegen. Daar groeide ik op, ging ik naar school én kreeg ik m’n eerste baan. Maar zoals altijd overwint de liefde, en die nam mij mee naar het mooie Doetinchem. Hier woon ik nu met mijn lieve vrouw Ellen, onze drie honden, Happy, Snor & Milly en onze kat Ziggy.

Als klein jongetje was ik altijd al creatief bezig. Dankzij fotograferen vond ik een totaal nieuwe manier om mijn creativiteit te uiten.

Timo & Lana

Een beeld van mij als fotograaf

Voor mij begon alles met het fotograferen van mijn honden Timo & Lana. Inmiddels meer dan 20 jaar geleden. Mede dankzij de spiegelreflexcamera had ik het gelijk te pakken. Ik was verliefd. Naast mijn baan in de logistiek, ben ik tal van fotografiecursussen en -opleidingen gaan doen. In 2010 studeerde ik af aan de Fotovakschool in Boxtel en ben ik voor mezelf begonnen als professioneel fotograaf.

Fotograaf Michael Basten Bruidsfotograaf Fotoshoot Doetinchem

Een beeld van mijn kwaliteiten

Mijn specialisatie ligt, net als mijn hart, bij bruidsfotografie, portretfotografie én het fotograferen van de liefde. En die is gelukkig overal te vinden ;). Daarnaast verzorg ik ook bedrijfsreportages en uitvaartfotografie. Bovendien organiseer ik diverse fotocursussen en -workshops voor de beginnende en gevorderde fotograaf.

Fotograaf Michael Basten Bruidsfotograaf Fotoshoot Doetinchem

Een beeld van hoe ik werk

Ik maak graag échte foto’s, met momenten zoals ze zijn. Ongedwongen en ongeposeerd. Contact met de mensen is hierbij een belangrijk onderdeel. Door het persoonlijke contact merk ik dat mensen zich op hun gemak voelen en mij als fotograaf én de camera vergeten. Zo kan ik de juiste momenten met ontspannen mensen vastleggen.

Wat andere zeggen over mij

 • Avatar Floris Meijer ★★★★★ 2 maanden geleden
  Echt een super fotograaf die je voor de bruiloft wil, we zijn dik tevreden met de foto's die hij maakte. Hij lag veel op de grond om de mooiste shots te maken (en dit is zeker gelukt).
  Verder heeft deze fotograaf aan al onze verwachtingen voldaan en een prachtige fotoboek voor ons gemaakt.
 • Avatar Claudia Hageman ★★★★★ 4 maanden geleden
  Michael is een heel fijne fotograaf en maakt supermooie foto's. Wij hebben al een aantal keren het geluk gehad mooi op de foto gezet te mogen worden door Michael. Of het nu in een meer geposeerde setting was of een spontane shoot, Michael weet iedereen op zijn mooiste te vangen. Hij schuwt hiervoor … Lees verder geen rare posities of plekken, alles voor een mooie plaat.
  Daarnaast is het ook heel fijn en ontspannen werken samen, Michael stelt je echt op je gemak en laat je bijna vergeten dat je op de foto gezet wordt.
  Een echte aanrader als je mooie en professionele foto's wilt hebben. Wij zijn er heel blij mee en dankbaar voor alle mooie foto's en leuke momenten samen.
 • Avatar Annoukk K ★★★★★ 3 maanden geleden
  Al 2 keer voor de lens bij Michael mogen staan. Wat ons direct op viel is dat hij je eigenlijk direct al op je gemak stelt en het ijs breekt waardoor er een heel ontspannen sfeer ontstaat en je haast vergeet dat er foto’s worden gemaakt. De manier waarom hij makkelijk contact maakt is heel erg prettig. … Lees verder Ook de manier waarop de foto’s werden gemaakt zorgde ervoor dat het ook echt spontane foto’s werden en niet zo ‘gemaakt’. Wij hadden nooit durven hopen op zulke mooie foto’s! Voor ons enorm waardevol. Voor een volgende shoot zal ik Michael zo weer benaderen! De foto’s krijg je ook heel erg snel binnen via een makkelijke beveiligde link. Michael heeft veel ervaring, is spontaan, professioneel, maar bovenal enorm enthousiast en gepassioneerd in zijn vak, en dat zie je terug in het resultaat! Wij kunnen Michael echt bij iedereen aanbevelen. Michael, nogmaals enorm bedankt!

Foto’s: Svea Gerritsen & Cynthia de Jong

Kim Brugman secondshooter

Een beeld van mijn collega, Kim

Al jaren helpt Kim bij de meeste bruidsreportages mee als tweede fotograaf. Zo’n zeven jaar geleden volgde ze haar eerste fotocursus bij mij en in een mum van tijd heeft ze alles afgerond.

Kim heeft talent voor detail en compositie en ziet soms nét weer wat andere plaatjes dan ikzelf. Daarnaast zijn we perfect op elkaar ingespeeld. We lopen elkaar niet in de weg, maar vullen elkaar juist precies aan!

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken?
Neem gerust contact op!