Over Michael

Een beeld van mij als persoon

Ik ben in 1968 geboren in Nijmegen. Daar groeide ik op, ging ik naar school én kreeg ik m’n eerste baan. Maar zoals altijd overwint de liefde, en die nam mij mee naar het mooie Doetinchem.

Als klein jongetje was ik altijd al creatief bezig. Dankzij fotograferen vond ik een totaal nieuwe manier om mijn creativiteit te uiten.

Timo & Lana

Een beeld van mij als fotograaf

Voor mij begon alles met het fotograferen van mijn honden Timo & Lana. Inmiddels meer dan 20 jaar geleden. Mede dankzij de spiegelreflexcamera had ik het gelijk te pakken. Ik was verliefd. Naast mijn baan in de logistiek, ben ik tal van fotografiecursussen en -opleidingen gaan doen. In 2010 studeerde ik af aan de Fotovakschool in Boxtel en ben ik voor mezelf begonnen als professioneel fotograaf.

Fotograaf Michael Basten Bruidsfotograaf Fotoshoot Doetinchem

Een beeld van mijn kwaliteiten

Mijn specialisatie ligt, net als mijn hart, bij bruidsfotografie, portretfotografie én het fotograferen van de liefde. En die is gelukkig overal te vinden ;). Daarnaast verzorg ik ook bedrijfsreportages en uitvaartfotografie. Bovendien organiseer ik diverse fotocursussen en -workshops voor de beginnende en gevorderde fotograaf.

Fotograaf Michael Basten Bruidsfotograaf Fotoshoot Doetinchem

Een beeld van hoe ik werk

Ik maak graag échte foto’s, met momenten zoals ze zijn. Ongedwongen en ongeposeerd. Contact met de mensen is hierbij een belangrijk onderdeel. Door het persoonlijke contact merk ik dat mensen zich op hun gemak voelen en mij als fotograaf én de camera vergeten. Zo kan ik de juiste momenten met ontspannen mensen vastleggen.

Wat andere zeggen over mij

 • Avatar Renate van Haaren ★★★★★ 4 weken geleden
  De leerlingen van Cultureel Ondernemend Leren (Arentheem College, Arnhem) maken een eigen tijdschrift. Wij hebben Michael gevraagd of hij van elke leerling een foto wilde maken voor op de cover. Michael heeft een hele vriendelijke en open uitstraling en stelt je op je gemak. De leerlingen werden met … Lees verder geduld begeleid. Ook werd er op een creatieve manier met hen meegedacht. Dit heeft als resultaat dat alle leerlingen een coverfoto hebben waar ze trots op zijn! De foto’s werden bovendien snel geleverd en zijn van hoge kwaliteit.
  Daarnaast heeft Michael nog een interactieve mini-workshop fotografie verzorgd. Hij heeft de leerlingen geleerd hoe je met een kleine aanpassing (perspectief / belichting) nog betere foto’s kunt maken. Zowel de fotograaf als de leerlingen hadden er duidelijk plezier in!
 • Avatar Femke de Vink ★★★★★ een maand geleden
  Ik had mijn vriend, Ramon, opgegeven voor de betekenisweek. Toen we een leuke mail van Michael kregen, met wat opdrachten, waren we vooral heel benieuwd. Zou het niet te zwaar en/of emotioneel worden? Wat kunnen we verwachten?
  Maar meteen bij aankomst was er fijne sfeer. Michael had aandacht voor ons,
  … Lees verder maar zeker ook voor de kinderen, met een grapje of een kleine opdracht, werd het voor hen ook leuk. Tijdens de shoot hebben we door het prachtige bos bij Kasteel Slangenburg gelopen, een plek waar Michael graag komt, vertelde hij. En dat snappen we wel, het is er heel mooi! En dan de foto's, tijdens het wandelen werden diverse foto's gemaakt, vooral vanuit ontspanning en plezier. En dat zien we ook terug op de foto's, leuke spontane foto's, in een prachtige omgeving! We zouden het zo weer doen:) Dus nogmaals, bedankt Michael!
 • Avatar N Deelen ★★★★★ 2 maanden geleden
  Als je foto's door Michael laat maken ben je gegarandeerd van kwaliteit, een ongedwongen, ontspannen sfeer en prachtige foto's. Wij hebben Michael geboekt voor onze trouwreportage, maar vanwege corona kon de bruiloft niet doorgaan. In plaats daarvan hebben we een gezinsshoot gedaan en wat was … Lees verder dit onwijs leuk en ongedwongen.
  Michael laat de kinderen door allerlei grapjes en spelletjes helemaal zichzelf zijn (en ons als ouders bovendien ook). Onze tweejarige peuterpuber heeft geen moment met een boos gezicht gestaan (wat echt een wonder is!) en wilde alleen maar "nog een keer, nog een keer!"
  Hierdoor krijg je prachtige, ontspannen en échte foto's van je gezin. Niets geposeerd en onwijs mooi. Het kiezen van de foto's was dan ook een hele klus! Wat ook heel fijn was, was dat we de foto's heel snel binnen kregen, zodat we iedereen konden laten meegenieten.
  Wij kijken uit naar onze bruiloft en de bijbehorende reportage, want we hebben er alle vertrouwen in dat Michael dit ook op fantastische wijze gaat vastleggen. Michael, super bedankt en tot de volgende keer!

Foto’s: Svea Gerritsen & Cynthia de Jong

Kim Brugman secondshooter

Een beeld van mijn collega, Kim

Al jaren helpt Kim bij de meeste bruidsreportages mee als tweede fotograaf. Zo’n zeven jaar geleden volgde ze haar eerste fotocursus bij mij en in een mum van tijd heeft ze alles afgerond.

Kim heeft talent voor detail en compositie en ziet soms nét weer wat andere plaatjes dan ikzelf. Daarnaast zijn we perfect op elkaar ingespeeld. We lopen elkaar niet in de weg, maar vullen elkaar juist precies aan!

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken?
Neem gerust contact op!