Kleding tips voor een geslaagde fotoshoot

 • Kies kleding die past bij het thema of de stijl van de fotoshoot. Als het bijvoorbeeld een casual shoot is, kunnen jeans, T-shirts en sneakers een goede keuze zijn. Voor een meer formele shoot zijn jurken, blazers en nette schoenen juist geschikter.
 • Vermijd drukke patronen of opvallende prints, omdat deze de aandacht van het onderwerp kunnen afleiden. Kies in plaats daarvan voor effen kleuren of subtielere patronen.
 • Zorg ervoor dat de kleding goed past en flatteus is. Kleed je zodanig dat je je comfortabel voelt, zodat dit ook te zien is op de foto’s.
 • Probeer verschillende lagen te gebruiken om dimensie toe te voegen aan je outfit. Een jasje, sjaal, hoed of accessoires kunnen de foto interessanter maken.
 • Denk na over de locatie van de fotoshoot en stem je kleding daarop af. Bijvoorbeeld, als de shoot buiten in de natuur is, kan het dragen van aardetinten of pastelkleuren mooi samengaan met de omgeving.
 • Zorg ervoor dat je kleding schoon en gestreken is voordat je naar de fotoshoot gaat, om er verzorgd uit te zien, haren netje gekamt en zorg dat er niks tussen de tanden zit ;-).
 • Onthoud dat kleding slechts een onderdeel is van een succesvolle fotoshoot. Draag het met vertrouwen en geniet van het moment, want dat zal zeker te zien zijn op de foto’s

Verder als tip voor een geslaagde fotoshoot:

 • Kauwgom uit de mond
 • Telefoons en sleutels uit de broekzakken
 • En tot slot, zorg dat jullie er zin in hebben om op de foto te gaan, ik kan het per slot van rekening niet alleen leuk maken 🙂

Interesse in mij als fotograaf ?

Hoewel ik veel fotoshoots fotografeer in de Achterhoek en de rest van Gelderland, word ik ook regelmatig gevraagd om elders in Nederland en daarbuiten vast te leggen. Ongeacht waar jullie wonen: neem gerust eens contact met me op!

  Soort Fotoshoot sessie*

  Gewenste Locatie*


  Gewenste fotosessie datum*


  Wat zeggen andere over mij

  • Avatar stefan hageman ★★★★★ een jaar geleden
   Michael heeft ons gezin vastgelegd en hoe! Wat heeft hij onze lieve kinderen weer mooi 'gevangen'. Hij neemt de tijd, stelt ze op hun gemak, maakt een grapje en schiet ondertussen zijn foto's. Ze moesten er even voor los komen, dansen en springen waren de toverwoorden, daarna ging het … Lees verder als een trein. Fijne sfeer, gezellige setting en supermooie foto's om terug te denken aan dit leuke moment!
   Heel erg dankbaar voor de mooie foto's!
  • Avatar Andrea Fast ★★★★★ 3 maanden geleden
   Onze ervaring met Michael als fotograaf was erg plezierig! Zoals hij op zijn website schrijft, is hij heel ongedwongen aanwezig en creëert op een ontspannen manier een mooie foto-setting. Wij hebben een familie shoot gedaan eerst met de hele groep en vervolgens de gezinnen apart. Dat verliep heel natuurlijk. … Lees verder We zijn heel blij met de mooie foto´s. Michael was heel makkelijk te bereiken en dacht goed mee over dingen als locatie, belichting en weersomstandigheden. Een fijne ervaring!
  • Avatar Ivonne Van dongen ★★★★★ een jaar geleden
   Michael is een fantastische fotograaf. Hij heeft onze bruiloft op een hele mooie en bijzondere manier gefotografeerd. Een fijn mens die als een kameleon op je bruiloft aanwezig is en oog heeft voor alles wat er op zo’n dag gebeurd en dat allemaal vast heeft gelegd. Het resultaat: een fantastisch album … Lees verder met bijzondere foto’s die wij regelmatig nog doorbladeren.